10 tips: hoe maak je een goede Facebook post voor je pagina!

Een goede Facebook post maken die je fans en volgers aanspreken is niet zo evident meer anno 2021. In dit artikel wil ik je alvast helpen met enkele tips die bijdragen tot meer succes van je berichten op jouw pagina. Met 10 korte maar zeer waardevolle tips maak je goede Facebook posts.
Website Zelfbouwelektro

Op zoek naar een nieuwe website of webshop?

Ben jij op zoek naar een website of webshop die passie en professionaliteit uitstraalt? Digital Work in Herselt is ‘the place 2 be’!

Tips voor een goede Facebook post

Een goede Facebook post of bericht, dit is belangrijk:

Deze 10 tips leiden je naar het maken van een goede Facebook post!

1

Zorg dat je natuurlijk overkomt

Zorg dat je natuurlijk en relaxed overkomt bij je volgers. Schrijf berichten zoals je deze zou schrijven naar je eigen vrienden of kennissen. Je zal vlotter overkomen en dit zal leiden tot een betere band met je fans en volgers.

2

Wees relevant

Je Facebook bericht moet meteen duidelijk zijn voor je fans. Wees dan ook relevant met je Facebook bericht. Je volgers moeten meteen weten waarover het gaat en een reactie kunnen geven zonder de post open te klikken bij ‘meer weergeven’.

3

Zorg voor een arsenaal aan mooie pixels

Afbeeldingen is de meestgebruikte vorm van media op Facebook, belangrijk is dan ook je te onderscheiden van de concurrentie met sublieme afbeeldingen of foto’s.

We hebben het dan niet over een ultieme stockfoto, denk aan onze eerste tip ‘natuurlijk over komen’. We hebben het over een mooi plaatje dat je tekst zo goed mogelijk aanvult.

Dit kan natuurlijk een stockfoto zijn maar ook evengoed een foto met je smartphone achter de schermen van je bedrijf.

4

Kort en krachtig

Zorg ervoor dat je Facebook post kort en krachtig overkomt bij je volgers.

Een goede Facebook post telt minder dan 80 karakters om te weten waar het over gaat! 

5

Deel emoties met je fans

Het delen van emoties op je Facebook pagina kan leiden tot meer verbondenheid met je volgers. Een goed voorbeeld hier van is wanneer iemand bv. ziek is en dit post op Facebook. De reacties zullen massaal zijn door de emotionele band met de persoon.

Nu zeggen we niet dat je je elke dag ziek moet melden op je pagina… 😂  Er zijn heus meer onderwerpen waar je emoties kan losmaken bij je volgers. Neem bv. de straat voor je bedrijf die ze voor de zoveelste keer openbreken… Wanneer je dit post op je pagina zullen je volgers sneller reageren en je steunen met een reactie.

6

Vraag raad aan je volgers

Vragen stellen aan je volgers is een uitstekende manier om meer interactie op je berichten te krijgen. Vraag ze af en toe raad voor die ene stap die je wil zetten met je bedrijf.

Zorg voor een relevante makkelijk te beantwoorde vraag om je volgers nauwer te betrekken in je bedrijf.

7

Plaats citaten

Het plaatsen van citaten is een goed middel om de ruimte tussen je andere posts op te vullen. Een quote of citaat over een huidig item in het nieuws bijvoorbeeld.

Dit moet niet bepaald over een huidig nieuwtje gaan, het mag evengoed een citaat zijn van een historische gebeurtenis.

8

Speel het spel eerlijk

Onderschat Facebook niet als het aankomt op het minder tonen van posts die niet relevant zijn. Ook berichten met de nadruk op zoveel mogelijk shares & likes te behalen kunnen worden afgestraft door deze aan minder mensen te tonen.

Dit gebeurt door het algoritme van het platform dat steeds slimmer en slimmer wordt.

9

Gebruik volledige links

Wanneer je in het Facebook bericht door verwijst met een link naar jouw website, zorg er dan steeds voor dat je gebruik maakt van volledige url’s!

Tinyurl en dergelijke is dus allemaal niet nodig! Het is reeds bewezen dat volledige url’s zorgen voor 3 keer meer engagement met je volgers.

10

Wees jezelf

Zorg dat je persoonlijk overkomt naar je volgers toe. Een persoonlijker band zorgt voor meer reactie bij je volgers!

Conclusie voor het maken van een goede Facebook post

Zorg ervoor dat je natuurlijk overkomt naar je volgers. Maak mooie en goede Facebook posts door korte krachtige teksten met afbeeldingen die je tekst duiden.

Het heeft geen zin om elke dag iets te posten als het nergens over gaat of de kwaliteit van de post niet goed is. Je kan beter één goed bericht per week posten dan elke dag 1 dat naast de kwestie is!

Veel succes met je bedrijf en Facebook pagina!

LET'S MAKE SOMETHING
AWESOME TOGETHER!
Digital Work is een bedrijf met creatief talent en een extreme passie voor het vak!
Door een enorme motivatie en inzet brengen we uw opdracht tot een succesvol resultaat dat synchroon loopt met een prettige samenwerking.

Digital Work BV

Gepassioneerd reclamebedrijf voor kmo's!

Achter de Hoven 51A/101,
2230 Herselt, België

014/727 787
hello@digitalwork.be

BTW: BE0.783.528.782
KBC: BE43 7340 5893 6401

Naar boven


Made with ♥︎ by ourselves!
©2023 Digital Work