Ben jij op zoek naar een website of webshop die passie en professionaliteit uitstraalt? Digital Work in Herselt is ‘the place 2 be’!
Deze 5 tips leiden je naar het maken van een goede nieuwsbrief!
Hoewel we iedere dag 100 nieuwe mails in onze inbox krijgen – de ene probeert ons wat te verkopen, de andere vraagt ons door te klikken naar een nieuwe blog, is e-mailmarketing nog steeds een van de meest populaire en meest doeltreffende communicatie media. Meer nog, het is een van de meest effectieve manieren om aan klantenbinding te doen gezien je niet enkel reclame kan maken voor producten en diensten, maar ook een sterke klantloyaliteit kan creëren.
Toch moet je rekening houden met heel wat verschillende regeltjes en volg je best enkele tips en tricks om te voorkomen dat mensen zich uitschrijven op je nieuwsbrief of dat je klanten gaat afstoten door te vaak te mailen of door emails te versturen die niet relevant zijn.
Wanneer je nog maar net aan e-mailmarketing begint kan het wel al eens zijn dat je het bos door de bomen niet meer ziet. Er zijn namelijk honderden tools waar je uit kan kiezen – en elk van deze tools lijkt hetzelfde te verkondigen en te beloven en op eenzelfde manier te werken.
Persoonlijk verkiezen wij de platformen van Mailpoet en Mailchimp, dit omdat deze niet enkel goedkoop zijn, maar ook makkelijk te gebruiken zijn.
Ten tweede is het erg belangrijk dat de e-mails relevant zijn voor de ontvanger. Wanneer je een aanmeldingsformulier creëert op je website is het vaak een goed idee om subscribers op te delen in verschillende categorieën. Zo weet je bijvoorbeeld welke klanten geïnteresseerd zijn in welke aspecten van jouw onderneming, jouw diensten of jouw producten.
Op die manier is het makkelijker om je subscribers doelgerichte en vooral relevante informatie te bezorgen en kan je ook succesvol aan upselling doen. Wanneer je 1 grote globale lijst aan subscribers gebruikt is de kans groot dat mensen je email gaan negeren omdat hij niet relevant is, of dat ze beslissen om zich uit te schrijven op je nieuwsbrief.
Een andere manier waarop je erg snel abonnees zal verliezen is door te vaak een nieuwsbrief uit te zenden. Probeer enkel een nieuwsbrief uit te zenden wanneer je daadwerkelijk wat interessants te communiceren hebt met je abonnees. Dit hoeft daarom natuurlijk geen sensationeel nieuws te zijn – denk bijvoorbeeld maar aan een nieuwe blogpost die je net gepubliceerd hebt.
Wanneer je een nieuw product lanceert kan je natuurlijk al wel eens wat vaker een nieuwsbrief naar je abonnees verzenden. Op die manier kan je wat buzz creëren en ben je er zeker van dat je abonnees je mails over de nieuwe producten zeker hebben gezien of gelezen.
Ook is het een goed idee om jouw nieuwsbrief op dinsdag of op donderdag te versturen, en dit om 7:00u in de ochtend, om 10:00u of om 12:00 ‘s middags. Wanneer je erover nadenkt houden deze tijdstippen wel steek gezien de meeste mensen om 7:00 wakker worden en hun emails checken, of reeds onderweg zijn naar het werk en op de trein door hun mailbox scrollen.
Om 10:00u houdt men meestal een kleine pauze en om 12:00u is het tijd voor lunch. In de namiddag verstuur je best geen emails omdat mensen dan reeds moe zijn van het werk en over het algemeen een kortere aandachtsspanne hebben.
Natuurlijk zijn deze dagen en tijdstippen niet in steen gebeiteld en kan ook jij best binnen jouw bedrijf onderzoek doen via A/B tests naar de beste tijdstippen en dagen voor een zo hoog mogelijke open ratio.
Binnen marketing is A/B testing erg belangrijk. Heb je het al een keertje meegemaakt dat je een geweldig leuke titel bedacht en een killer email schreef, maar dat niemand je mail opende? Misschien was je titel wel erg leuk, maar moedigde de titel de ontvangers niet aan om de mail te openen. Wanneer je emails verzendt is het namelijk erg belangrijk dat je aan A/B testing doet om er zo achter te komen waar jouw ontvangers op reageren en welk soort emails het nu best doen.
Via Mailchimp kan je makkelijk aan A/B testing doen waar je twee verschillende versies van een email kan maken. Mailchimp verzend dan een klein aantal emails naar jouw ontvangers en het programma bepaalt dan zelf welke email naar de rest van jouw klanten te versturen aan de hand van hoeveel emails van iedere soort geopend werden en hoeveel link clicks deze emails konden bekomen.
Veel succes met het versturen van je nieuwsbrieven!