Ben jij op zoek naar een website of webshop die passie en professionaliteit uitstraalt? Digital Work in Herselt is ‘the place 2 be’!
Deze 10 meest voorkomende redenen geven aan waarom bezoekers vroegtijdig een website verlaten.
Dit is de meest voorkomende reden dat waardoor een bezoeker jouw website vroegtijdig zal verlaten. Langdurige wachttijden om een webpagina te laden is desastreus voor het succes van de website of webshop.
Zorg steeds dat de bezoeker jouw website binnen no time op zijn scherm heeft. Zorg daarom dat je laadtijd onder de 3 seconden blijft! Wanneer het langer duurt zal je bezoeker terug naar de zoekresultaten gaan en een andere link nemen.
De laadtijd van je website of webshop kan je perfect meten op de website van GTmetrix.
Bij een overvloed aan reclame zal een bezoeker jouw website vroegtijdig verlaten. We hebben het dan niet over een klein bannertje, maar de agressief ogende popups en groot formaat banners met al dan niet video.
Natuurlijk is het een goed idee om een centje bij te verdienen met je website dmv advertenties maar hou het bescheiden. Teveel advertenties zorgt overigens er ook voor dat je laadtijd langer gaat worden. Door de externe JavaScripts en media die moet geladen worden van externe bronnen.
Net zoals we in puntje 2 al meegaven zijn pop-ups dikwijls een ergernis voor je bezoekers. In dit puntje hebben we het over de pop-ups die je gebruikt om bijvoorbeeld meer leads of volgers te verzamelen.
Wanneer je deze gebruikt zorg er dan voor dat ze niet te overweldigend overkomen en het goed ingesteld staat zodat ze niet meteen op het scherm ploppen bij het openen van je website of webshop.
Gebruikers kunnen ook afhaken wanneer je video of geluid automatisch laat afspelen op je website. Dit geeft bezoekers het gevoel dat jouw website oncontroleerbaar is.
Wanneer bijvoorbeeld iemand in de trein zit en op jouw website belandt en vervolgens je bedrijfsvideo meteen af te spelen door heel de coupé… Juist, uit irritatie meteen de back knop rammen van je browser.
We zijn niet meer in de jaren 90, waar elke website opende met leuke beats. Vandaag de dag is dit niet meer hot!
Een website of webshop met een slecht design of waarvan de gebruiksvriendelijkheid ver te zoeken is kan ook bijdragen waarom bezoekers een website vroegtijdig verlaten.
Knoppen, menu’s, indeling,… deze punten zijn belangrijk om de gebruikservaring van je bezoeker omhoog te brengen. Eigenlijk moet je er van uit gaan dat elke bezoeker meteen doorheeft hoe hij of zij alles op je website of webshop moet vinden.
Ben je trouwens op zoek naar een website of webshop die op alle gebieden goed scoort? Digital Work kan die voor je maken aan een betaalbare prijs. Meer info op de website van Digital Work.
Een doorverwijzing of redirect met een aantrekkelijke link, bv. klik hier en ontvang gratis… kan een goede strategie zijn om meer aandacht te trekken naar je landingspagina of dergelijke.
Wel moet je steeds in acht nemen dat je doorverwijst naar een pagina die dan ook effectief geeft waar de bezoeker naar op zoek was. Met andere woorden hou je gebruikers of bezoekers van je website niet voor de gek door naar pagina’s te verwijzen met meer reclame dan iets anders.
Slechte inhoud of content zal ook leiden tot een vroegtijdig vertrek van je bezoeker. Schrijf steeds inhoud die ertoe doet en wijk hier niet te ver van af. Let ook op spellingsfouten, kijk je artikel of webpagina nog eens na voordat je deze publiceert.
Belangrijk is wel dat je steeds vanuit je buikgevoel schrijft, je hebt heus geen dure copywriter nodig, mensen lezen liever een aangrijpende tekst met gevoel in. Wanneer er dan hier en daar eens een spellingsfoutje insluipt is dit ook geen ramp. Foutjes in teksten kom je overal wel tegen ook op deze blog.
Zorg ook steeds voor een nette layout met korte stukken en geen eindeloze lappen tekst. Gebruik maximaal rond de 100 karakters per stukje tekst, breek het dan met een witregel of een titel.
Een website of webshop waar al lange tijd geen nieuwigheden zijn op geplaatst en waar je dat kan zien door bv. datums van artikelen kan ook een reden zijn waarom een bezoeker je afhaakt.
Ook is dit voor producten in een webshop bijvoorbeeld van toepassing. Wist je dat Google trouwens dit ook merkt dat je website geen updates meer krijgt. Daardoor kan je na verloop van tijd lager belanden in de zoekresultaten.
Anno 2021 is het echt onmogelijk om de bezoeker nog een website voor te schotelen die niet geschikt is voor mobiele apparaten. Veel webdesigners pakken graag uit met ‘wij leveren onze websites met een responsive design’ en leggen hier de nadruk op! Wel, shame on you wanneer je nog een website zou maken die niet responsive is.
Bij het gebrek aan identiteit zal een bezoeker sneller afhaken. Geen contactpagina of in het geval van een webshop een onduidelijk retourbeleid zal nefaste gevolgen hebben voor de tijd dat een bezoeker op je website doorbrengt.
Tip: maak een nette “over ons” pagina die de identiteit van de website transparant duidelijk maakt.
Concreet moet je zorgen dat je website of webshop beschikt over een net en gebruiksvriendelijk design. Deze moet zo snel mogelijk geladen worden zodat de bezoeker niet afhaakt. Geef ook je identiteit genoeg weer zodat je vertrouwen geeft naar je bezoeker toe.
Bezoekers op je website houden is dus een hele opdracht, toch kan dit sterk verbeteren door bovenstaande aandachtspunten in acht te nemen.
Alvast veel succes met het verbeteren van jouw website!
Achter de Hoven 51A/101,
2230 Herselt, België
014/727 787
hello@digitalwork.be
BTW: BE0.783.528.782
KBC: BE43 7340 5893 6401
Made with ♥︎ by ourselves!
©2023 Digital Work